Om mig

Jeg hedder Michael Vind Lassen, er 50 år og bor i Brabrand sammen med min datter på 21 år. Jeg er tidligere formand for Patientforeningen for Funktionelle Lidelser (https://www.pffl.dk/) og har gennemført et behandlingsforløb på klinikken for funktionelle lidelser (https://funktionelle lidelser.dk)

Jeg er uddannet ergoterapeut og har arbejdet mange år i socialpsykiatrien. Her underviste jeg bl.a. i Recovery og Care Modellen (Comprehensive approach to rehabilitation) I skrivende stund arbejder jeg på Jobcenter Aarhus i afdelingen for forsikrede ledige.  

Igennem mit arbejdsliv har jeg taget en diplomuddannelse i læring og kriser, et mastermodul i smertevidenskab, et MBSR-kursus og en kognitiv terapiuddannelse (ACT). Desuden er jeg i gang med en sundhedsfaglig masteruddannelse (Master i humanistisk sundhedsvidenskab og praksisudvikling | UddannelsesGuiden (ug.dk)) og en 4-årig uddannelse til psykoterapeut (https://www.piaa.dk/). 

Jeg har selv en funktionel lidelse og har levet med kroniske smerter en stor del af mit liv. Første gang var da jeg var midt i 20’erne, hvor smerterne opstod efter en skulderoperation. Efter et års sygemelding fra ergoterapeutstudiet, sagde min sagsbehandler til mig, at jeg måtte acceptere aldrig at blive ergoterapeut. Heldigvis lyttede jeg til mig selv, kom igennem uddannelsen og fik mit første job i socialpsykiatrien. Med tiden forsvandt smerterne og jeg blev klar over, hvor vigtigt det er at kunne forfølge sine drømme og ønsker for at blive rask. 

Da jeg var først i 40’erne, blev jeg ramt anden gang og var meget syg. Faktisk så syg, at jeg lå i sengen med store smerter det meste af tiden. Efter at have været til adskillige undersøgelser, fik jeg endelig stillet den rigtige diagnose. Herefter fulgte 4 års gradueret genoptræning og mindfulness levevis, før jeg endelig kunne blive smerterne kvit.  

Tredje gang var jeg noget bedre forberedt da smerterne, i forbindelse med en livskrise, vendte tilbage. Det er et par år siden og jeg styrketræner i dag én time dagligt og cykler frem og tilbage på arbejde. Smerterne har jeg dagligt, men det hindrer mig ikke i at leve det liv jeg ønsker.  

Kombinationen af mine personlige erfaringer, foreningsarbejde, kurser og uddannelser betyder, at jeg er rigtig godt klædt på til at hjælpe andre, der har en funktionel lidelse. Jeg tilbyder kognitiv terapi, gradueret genoptræning og mindfulness som en del af behandlingen. Ring gerne for en uforpligtende samtale på tlf.: 30133289.

Michael Vind Lassen – YouTube

Se ovenstående link hvor jeg fortæller om egne erfaringer